Наши бойци завоюваха 7 златни медала на Европейското първенство по Шотокан Карате- в Германия

На европейското първенство по Шотокан Карате-До в гр. Нюрнберг, Германия, което се състояотдо3 април 2016г. взеха участие над 1 400 състезатели от 25 държави. Състезанието премина приотлична организация от страна на домакините и силна конкуренция между отборите.

Европейското първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

България спечели общо седем златни, четири сребърни и седем бронзови медала в индивидуалните дисциплини. При подрастващите /деца, юноши и младежи/ медалите от първенството са 3 златни, 1 сребърен и 12 бронзови. В общото класиране сме на 2 място от 25 държави.

Успоредно с европейското първенство се проведе и Кохай купа, резултатите от която са 5 златни, 7 сребърни и 16 бронзови медала.

С поредното си отлично представяне на престижно международно състезание като тазгодишното европейско първенство в Германия, страната ни затвърди името си на лидер и не разочарова международната комисия на Шотокан Карате-До на Обединените нации, които избраха България още през 2015г. за домакин на следващото световно първенство.

24-то SKDUN Световно Първенство по Шотокан Карате До и 9-та Световна Кохай купа ще се проведе от 07 до 09.10 2016г. в град Бургас.

„Пореден уникален успех за българския спорт. Честно казано не се изненадвам от постиженията. Има закономерност в успехите и ние доказахме, че тя съществува. Защото те не са нищо друго освен следствие от целенасочена последователна работа и надграждане върху минали успехи, както шестте златни медала от последното световно първенство в Сърбия. Българския национален отбор доказа не само, че е постоянен и градивен в развитието си, а и че е най-добрия в света“ коментира треньорът Димитър Тодоранов.

Постиженията на националите ни мъже и жени по категории:

Мъже индивидуално :

Тодор Събев - 1 място, кат. до 70кг.

Веселин Димитров – 1 място, кат. до – 65 кг.

Кристиан Андонов - 1 място, кат. до – 77 кг.

Никола Николов - 1 място, кат. до – 85 кг.

Христо Щерев – 1 място, Мasters /мастър категория/

Силвестър Гьолски - 2 място, кат. до 85кг.

Пламен Кирилов - 2 място, кат. до 70 кг.

Иво Арсов - 3 място, кат. до + 85 кг.

Любомир Нецов - 3 място, опен и кат. до +85 кг.

Радослав Пенов - 3 място, оупън

Иво Арсов – 1 място при ветераните

Жени индивидуално :

Адриана Ганева - 1 място, оупън

Борислава Ганева - 1 място, кат. + 60кг.

Лора Русчева - 2 място, кат. до - 60кг.

Кристина Свиленова – 2 място (мастър категория ) и 3 място, кат. – 55 кг.

Надежда Младенова - 3 място, оупън

Александра Митева - 3 място, кат -60кг.

Отборно:

Мъже ката - 3-то място - финали

Жени кумите - 2-ро и 3-то място - финали

Мъже кумите – 3-то място - финали

Микс кумите – 2-ро място и 3 - то - финали