Намери се кой да бие Фалкао и компания (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

В най-интересния мач от програмата на 12-ия кръг в Лига 1 Лил спря похода на Монако към първото място, след като го победи у дома категорично с 2:0.

Георят в срещата се казва Нолан Ру, който забоде и двете попадения във вратата на Даниел Субашич. Той откри в 27', а 19 минути преди края на срещата реши всичко в полза на домакините.

Началото на срещата определно беше за гостите от Княжеството, които на два пъти получиха шанс да открият резултата, а удар на Моутиньо бе париран отлично от Ениеама. Лил обаче бързо заигра своя стил, а това даде резултат в 27'.

След натиск се стигна до изпълние на корнер, а Баса стреля с глава, но ударът му беше париран. Най-бързо до топката се озова Ру, който от близко разстояние успя да открие резултата в срещата – 1:0. Останаха съмнения за фаул срещу Абидал преди изпълнението на корнера.

През втората част се изсипа истинска канонада пред Ениама, който обаче изигра поредния си великолепен мач и спаси няколко отлични удара на гостите. Освен това негово спасяване срещу Фалкао в 70' доведе до бърза контраатака, а Ру се озова на нейния връх – 2:0 и Лил предвкусваше победата.

До края на срещата нигерийският национал на вратата на домакините продължи с брилянтните си отигравания, а в края на мача направи две фамозни спасявания поред след удари първо на Фалкао, а след това и Ривие, запазвайки вратата си суха вече 675 минути.

Благодарение на Ру и Ениеама Лил нанесе първо поражение на Монако в първенството и го измести от второто място – 26 срещу 25 точки. Лил също така записа 7-и пореден двубой без допуснат гол.