Надеждите за Мондиал 2030 у нас оживяха в Белград

Поредната оперативна среща в подготовка за издигането на обща кандидатура на България, Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на Мондиал 2030 и Евро 2028 приключи в Белград. Резултатите от нея се ползотворни. 

Представители на четирите футболни федерации се срещнаха, за да обсъдят конкретни действия и стъпки по стратегията за съвместен проект. Акцентът този път падна върху намеренията на всяка от страните за инфраструктурни дейности, свързани с изграждането на спортни съоръжения.

От българска страна присъстваха вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков и координаторът на проектите за домакинство на Мондиал 2030 и Евро 2028 от страна на БФС Борис Станков.

Двамата представиха стратегическата визия на България и амбициите на страната ни за построяване на нови стадиони и бази, които да задоволят изискванията на световната и европейската футболни централи.

В началото на срещата Йордан Лечков поздрави присъстващите от името на президента на БФС Борислав Михайлов и подчерта: "Преди броени Министерския съвет на Република България одобри Проекта за Меморандум за разбирателство между България, Сърбия, Румъния и Гърция и създаване на Организационен комитет зад общата ни кандидатура. Чрез този акт българската страна демонстрира ясните си амбиции да участва в съвместните проекти, които силно се надявам да продължат отвъд тези първенства и дори отвъд футбола".

Следващият съвместен форум на четирите балкански страни ще се проведе на 13 април в град Солун, напомня Топспорт.