Любо Пенев: БФС е механа, а съдиите - платен оркестър! Поръчваш и почват

Треньорът на ЦСКА Любо Пенев за пореден път атакува остро БФС - чрез уникални примери и сравнения по време на брифинг в Русе, където столичани се готвят за втория пореден сблъсък с шампиона Лудогорец. Чичовото хубаво осмя съдиите, а освен това бе твърд в намеренията си "червените" да гонят дубъл този сезон - титла и Купа на България. По време на пресконференцията си Ел Голеадор изрази увереност, че тимът му има сили да се пребори и за двата трофея. Пенев не пропусна да изрази недоволството си от съдийството в мача с Лудогорец, като призна, че очаква и утре арбитърът да бъде “главен герой” в мача за първенство. Легендарният голмайстор сравни БФС и съдиите като на “една механа с оркестър - идваш, поръчваш си една специална музика, заповядваш и тя започва да се свири, при това в една строго определена посока”.

“Генерални промени няма да има. Възможно е да се наложи някакви малки, породени от факта, че са поредни двата мача. Към момента отборът е добре, тренираме и се готвим за утрешния двубой. Всичките ни играчи са на добро ниво, имат добри качества, просто се различават в това как изпълняват функциите си при смяна на поста. Важно е да има вътрешно спокойствие и увереност. Направихме много добър мач за Купата на България, но той вече е в историята. Сега се готвим за утре. Абсолютно всичко е реално и целта не се променя - титла и купа”, сподели Пенев на брифинга си в Русе.

“Нека на терена да се реши спорът между двата отбора утре, а не, отново казвам и повтарям, основни действащи лица да са съдиите. Не знам колко е редно и логично четвъртият съдия от мача в сряда да ти свири мач след три дни за първенството. За мен не е нормално. Това, което направи главният съдия онзи ден, е недопустимо срещу футбола. Не е нормално, когато стадионът е пълен, получава се празник и всички дойдат да видят футболистите, съдията да бъде основен герой. Аршинът е различен, рискува здравето на наши футболисти”, каза още треньорът на “червените”.

“Очаквам обаче съдията да бъде главен герой и утре. Тази футболна централа и като цяло съдиите ми приличат като на една механа с оркестър - идваш, поръчваш си една специална музика, заповядваш и тя започва да се свири, при това в една строго определена посока. С коментара, който правя, се опитвам да избегна подобен род съдийство”, заяви специалистът.

“За нас е важно да държим това високо ниво. Няма шанс да подценим мача. Не се отказваме нито от купата, нито от първенството. Ще се постараем да съберем сили и да бъдем подготвени на максимално високо ниво за всеки един мач от тези, които ни предстоят. Няма добър и лош жребий. Според мен щом тези четири отбора са стигнали полуфиналите, значи е заслужено”, категоричен бе Пенев.