Национали по бадминтон се готвят за Европейското в новоткрита зала в София

На 5 февруари, петък, в новата зала за бадминтон "Европа" в София, започва първият кръг от Националната верига по бадминтон. В турнира, който ще бъде и своеобразно откриване на модерното съоръжение, ще вземат участие и лидерите на националния отбор за жени Линда Зечира, Габриела и Стефани Стоеви. Топ състезателките на България се подготвят в залата в Търговски център „Европа“ в жк „Дружба“ и за предстоящото Европейското отборно първенство.

Континенталният шампионат стартира на 16 февруари в руския град Казан. Българките спечелиха историческите бронзови медали на предното първенство в Базел през 2014 година.

„Подготовката ми върви по план. Ще използвам турнира в петък като част от нея. Зала „Европа“ е прекрасна и е единствената у нас, която предлага 9 корта за бадминтон и условия на световно ниво. Със съотборничките ми в националния сме амбицирани отново да се преборим за медал. Ще бъде трудно, но не и невъзможно“, заяви първата ракета на България при дамите Зечири, която на практика си е осигурила олимпийска квота за Рио де Жанейро. Линда ще се включи в турнира при мъжете и започва с мач в 11:30 часа на 5 февруари.

В Националната верига по бадминтон ще се включат и световните шампионки на двойки за хора с увреден слух Силвия Бозева и Гергана Баръмова. Ще участват и националите до 15 години, които също заминават за Казан на европейско първенство от 16 февруари.