На баскет: Барса с Везенков записа немислим рекорд

В началото на сезона футболният Барселона биеше наред и се считаше за фаворит за требъл. Баскетболният тим на Барса пък бе раздиран от кризи. Сега обаче нещата тотално се обърнаха. На футбол Меси и компания се изложиха чутовно, а на баскет каталунците са в стихията си. И то с нашия Александър Везенков в състава.

Те записаха историческа победа над Бетис. В мач от 27-и кръг на испанското първенство блаугранас се наложиха със 121:56, а разликата от 65 точки е най-голямата в цялата история на ерата “АСВ” в професионалния баскетбол на Иберийския полуостров, стартирала през 1983 година. Вкараните 121 точки пък са най-много за каталунския тим от 1988 година насам.

Нашата надежда да пробив в НБА Александър Везенков бе в основна роля за незабравимия мач. Българският национал остана на игрището 17 минути, в които реализира 13 точки, добаи 2 борби, 2 асистенции и 1 чадър.

Адам Ханга бе най-резултатен за Барса с 15 точки, Копонен и Йортел подобно на Везенков завършиха с по 13, Пиер Ориола се оттегли с 12, а Виктор Клавер и Хуан Карлос Наваро - с по 11.