Мъри надъха своите за България след уникалния дебют (ВИДЕО)

снимка: sport.kz

Станимир Стоилов започна по отличен начин кариерата си като селекционер на Казахстан, след като тимът му удари като гост Унгария с 3:2 в контрола. Двубоят на "Групама Арена" в Будапеща беляза промяната в казахстанския футбол, която Мъри започна. 

До 10-ата минута гостите вече водеха с 2:0 и показаха невероятно комбинативен футбол. В 6-ата Роман Муртазаев откри резултата, а 4 минути по-късно Бактиор Зайнутдинов покачи за тима на Стоилов.

Унгарците се върнаха в мача с гол на Адам Салай в 21-ата минута, но още преди полувремето Йеркебулан Сеидахмет върна преднината от два гола на Казахстан. Крищиан Немет вкара през втората част, но маджарите стигнаха само до почетно попадение.

"Доволен съм от организацията и дисциплината в нашия отбор. Исках от играчите да бъдат активни и в двете фази - атака и защита, така и се получи. Победата ще ни даде самочувствие и футболистите ще вярват повече в своите възможности", сподели щастливият Стоилов след успеха над финалиста на Евро 2016.

Следващия мач на Казахстан е контролата срещу България на "Панчо Арена" във Фелчут, Унгария. Мъри ще се изправи срещу своите сънародници на 26 март (понеделник) от 19:00 ч. българско време в търсене на втори пореден успех.