Официално: Мъри е новият селекционер на Казахстан, вижте целите му

снимка: официален сайт на Астана

Станимир Стоилов официално е новият селекционер на Казахстан. Новината, която бе очаквана в последните седмици, бе обявена от сайта sports.kz. 

След 4-годишен престой начело на Астана и 4 поредни спечелени титли с тима, Мъри поема към ново предизвикателство. Той се ползва с голямо доверие в Казахстан заради успехите си с Астана.

Договорът на родния специалист с местната федерация е за 2 години, а целта пред него е първо място за Казахстан в групите на новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Мъри е поискал подобрение в инфраструктурата в страната, що се отнася до развитието на футбола, и е провел пълноценен разговор с президента на федерацията, както и с генералния секретар Азамат Айткожин. 

Стоилов заменя на поста руснака Александър Бородюк. По този начин бившият треньор на Левски ще прекрати и своите взаимоотношения с Астана, където се очаква постът му да бъде поет от досегашния му помощник Григори Бабаян.

За Мъри това ще е втора дестинация като селекционер, след като първо през 2007, а след това в периода 2009-2010, бе начело на България.