Мъри даде рецепта за бг футбола

Българският селекционер на Казахстан Станимир Стоилов разкри своята гледна точка в какво точно се състои проблемът на българския национален тим. Според него разковничето е, че в Първа лига няма достатъчно добри български футболисти и всеки клуб трябва да се замисли върху развитието на младите си играчи. След загубата на възпитаниците му от „трикольорите” с 1:2 в унгарския град Фелчут Мъри заяви, че двата отбора са си поделили по едно полувреме.

“Добре е, че е мачът беше приятелски. Имаше емоции, имаше тръпка, като се изправиш срещу родината си. Поделихме си по едно полувреме. Мисля, че беше полезна проверка, особено за моя отбор. Ние не трябва да допускаме наивни грешки от статични положения. Ако трябва да съм честен, реалният резултат бе равен”, сподели Станимир Стоилов след мача.

„Честитих на отбора на Хубчев и им пожелах да спечелят Лигата на нациите. Контролите не са с такова значение. България е в тежка група с изравнени възможности на отборите. Има все още разлики между двата отбора. Ние се опитваме с повече организация и дисциплина, а може би и на емоци", продължи Мъри.

"Имаме твърде малко качествени играчи, които играят във водещи отбори в Европа. Затова и българските клубове прибягват към чужденци. Всеки клуб трябва да се замисли за развитието на младите си играчи. Всеки клуб за себе си трябва да реши, не може Хубчев и БФС да ги застави да работят”, завърши Стоилов.