Истерия за билети, цесекарите вече пълнят Националния стадион

Истинска истерия за билети за годишнината на ЦСКА настъпи вчера. Пропуските бяха пуснати в продажба в 14:00 часа, а нетърпеливите фенове започнаха да ги разграбват буквално секунди по-късно, информира „Тема Спорт“.

Само за 3 часа привържениците вече бяха изкупили или запазили над половината от капацитета на сектор „А“. Заетите места на централната трибуна надхвърляха 2000. Много солиден брой билети бяха продадени или резервирани и за сектор „Г“. Интересът към „В“ обаче отстъпваше на другите две трибуни, но също беше доста солиден.

Цената на билетите за сектори „А“ и „В“ е 19,48 лева. За сектор „Г“ е 7 лева, а за ВИП-а – 1948 лв. Очаква се посещаемостта на юбилея да надхвърли тази от финала за Купата на България с Монтана (1:0) през 2016 г. На 5 май е много вероятно да присъстват 40 000 зрители.

ЦСКА ще отпразнува 70-годишнината си на националния стадион "Васил Левски". За подготовката на юбилея се грижи специално наета фирма, както и синът на Гриша Ганчев – Данаил. Според настоящия план празненствата ще стартират в 18:00 часа, а два часа по-късно „червените“ посрещат Лудогорец в мач от 33-ия кръг.

Първоначалната идея е била да се стартира с шоу двубой или официален такъв в 16:00 ч., а кулминацията на празника да е голям концерт след 20:00 часа. Заради програмата на първенството обаче са били нанесени корекции в плановете за юбилея.