Мотоциклетизъм: Янислав Димитров готов за днешния старт на “Серес”

Най-новият спортен талант на Бургас Янислав Димитров е напълно готов за участието си във втория и третия кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм, които ще се проведат в рамките на един уикенд (23-24 април) на гръцката писта “Серес”.

  Припомняме, че 18-годишният състезател на MotomaniaBG - Бургас направи дебют в шампионата на 10 април, когато се нареди на 14 място в клас F600 след изключително тежко състезание на мокра писта в Долна Митрополия, Плевен.

  От екипа на Димитров, MotomaniaBG заявиха, че той е напълно готов за надпреварата в Гърция. Миналият уикенд тимът използва прекрасното априлско време за тренировка на писта “Дракон” в рамките на първия трак-ден, организиран от ZedMoto. Тогава младият бургазлия се представи доста добре, нареждайки се на 19-та позиция от 49 състезатели.

"Изпълнихме напълно задачата си в Долна Митрополия. Яни се представи добре въпреки дъжда. Състезателният характер на тази писта е такава, че плаши дори опитните състезатели. След първия кръг обаче имахме тренировка на 'Дракон' и направихме доста промени по мотора. Готови сме за днешния старт' - казаха от MotomaniaBG.

Състезателният уикенд в Гърция стартита вчера със свободните тренировки, в които въпреки силната чуждестранна конкуренция Янислав Димитров регистрира 8-мо време. Стартът за втория кръг от Балканския шампионат е днес от 14.10 часа.