Мотоциклетистите у нас пиха, ядоха и си раздадоха награди

На тържествена гала вечер в Парк-Хотел Москва Българска федерация по мотоциклетизъм награди шампионите от Републиканския, Балканския и Европейския шампионат СуперМото за годината. На церемонията присъства президентът на ФИМ Европа Волфганг Сръб.

Награди получиха 80 шампиони и техните подгласници в различните класове и дисциплини, а общият брой на плакетите и трофеите достигна внушителните 240. Едва ли има друга родна федерация, която може да се похвали с 240 наградени състезатели и отбори.

Благодарение на отличното си представяне през цялата година най-често на подиума се качваха български пилоти, които триумфираха по републиканските и балкански трасета през 2016 г.

„Годината завърши повече от успешно за БФ Мотоциклетизъм в спортен план“, заяви председателят на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков, който благодари на всички, които помогнаха през годината за развитието на този спорт. Четири европейски титли спечелиха българските състезатели по СуперМото – три в индивидуалната надпревара и една в отборната.

Вчера на заседанието на Балканската мотоциклетна федерация единодушно беше гласувано доверие на досегашния шеф Богдан Николов да продължи да ръководи централата и през следващия мандат.