Монреал покоси Бостън в първия полуфинал

снимка: БТА/AP

Пърнел Събан вкара втория си гол в мача във второто продължение при победа на Монреал с 4:3 над Бостън в мач от плейофите на  Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Благодарение на това, Канадците поведоха с 1:0 победи в полуфиналната серия на  Източната конференция. Голът на Събан падна едва седем секунди след началото на  отброяването за второто числено предимство на Монреал в  продълженията.

В герой за Канадците се превърна Кари Прайс с 48  спрени шайби, докато Рене Борке и Франсис Булион вкараха другите два гола. Туука Раск спаси 29 удара на вратата на Мечоците,  които завършиха сезона с най-добрия баланс в цялата лига, но  отново загубиха домакинското си предимство още в първия мач. 

Това се случи и при класическия сблъсък с Детройт, който в  крайна сметка беше спечелен с 4:1 мача. Отборът на Бостън, който не поведе дори веднъж в резултата,  отстреля своите съперници с 14:6 в последната третина, за да  върне два гола и да изпрати мача в продължения.

В първото  Монреал получи спорно числено предимство и не успя да вкара гол, но във втората добавена част нямаше спор при удар на Мат  Бартковски срещу Дейл Уайс. Седем секунди по-късно падна голът  на Събан, който се разписа и за 0:1 в средата на първата  третина.

Отборът на Монреал все още не е губил мач в тазгодишните  плейофи. Канадците преодоляха Тампа Бей в чиста серия, а в  събота вечер гостуват на Бостън за мач номер 2 от полуфиналите  на Източната конференция.