Моментите на 2014: Полша дочака да се качи на световния връх

снимка: poland2014.fivb.org

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

 

Полша прие световното първенство по волейбол и победи всичките си противни, за да стигне до бленуваните златни медали. Така поляците спечелиха втората си титла след  1974 година.

Момчетата на треньора Стефан Антига започнаха мондиала по впечатляващ начин след като загубиха само един гейм в груповата фаза на турнира.

За целия мондиал единствено отборът на САЩ успя да победи поляците,а финалът беше истински урок за Бразилия. Бернардо Резенде и момчетата му започнаха мача по превъзходен начин със спечелването на първата част, но Мариуш Влазли и компания спечелиха следващите три гейма, а с това и правото да се нарекат световни шампиони.

 

Интересен факт е че диагоналът на Дружина полска Марюш Влазли имаше конфликт подобен на този на Матей Казийски с федерацията. Влазли обаче се върна именно за световното и не само го спечели, а добави към богатата си колекция от трофей и индивидуалните награди за MVP на турнира и за „Най-добър диагонал”.