Любо Ганев: Искам бързо да забравя 2014 година

снимка: Булфото

Един от шефовете на българския волейбол Любо Ганев призна, че иска да забрави по-бързо отминаващата 2014 година.

Сезонът не се оказа никак успешен за представителния тим на страната, а един от членовете на Управителния съвет на федерацията си пожела по-успешна 2015 година за "лъвовете".

"Българският волейбол беше вдигнал доста високо летвата в последните сезони. Когато мъжкият отбор не влезе в челната четворка, всички смятат това за провал. Искам да забравя 2014 година. Когато няма резултати, по-трудно се намират и спонсори. Надяваме се да има повече късмет догодина. Предстоят ни важни турнири, на които сме домакини", заяви Ганев.

Догодина България ще приеме финалите на Световната лига (втора дивизия), както и Евро 2015, което ще бъде организирано заедно с Италия.

Междувременно стана ясно, че Българска федерация волейбол е подписала партньорски договор с Микаса. Контрактът влиза в сила от 1 януари 2015 година и изтича на 30 юни 2019 година. Компанията за спортна екипировка ще доставя топки за БФВ, които ще бъдат раздавани по равен брой на клубовете.

"Ще получаваме по 1035 топки всяка година. Равностойността е 60 хиляди лева. БФВ вече няма да има ангажимент да купува топки. Обезпечили сме всички клубове за период от 4 години", поясни Любо Ганев.

Микаса има подписани договори в 52 държави от Европа. Целта пред популярната компания е да помогне за развитието във волейбола у нас, започвайки от най-малките.