Мишлен решават за Формула 1 до седмица

снимка: pirelli.com

Френският гигант за производство на автомобилни гуми Мишлен обяви, че още се колебае дали да се включи в доставянето на гуми във Формула 1 за сезона през 2017г.

В момента ексклузивен доствавчик на гуми е италианската компания Пирели, чийто договор изтича през 2016 г.

От ФИА отвориха дискусия относно това колко и кои точно ще бъдат доставчиците за гуми в близките години, като това се превърна в болна тема за отбори и фенове през последните няколко сезона, в които смесите на Пирели бяха от решаващо значение за изхода на състезанията.

Засега обаче от Мишлен още обмислят възможността отново да се включат в най-технологичния автомобилен спорт. „Даваме си няколко дни за размисъл, но за момента сме 50/50,“ разкри един от директорите в компанията Паскал Куезно пред Motorsport.com

“Имаме някои идеи, които искаме да обсъдим с отборите и в следващите няколко дни да вземем финално решение, така че до следващата седмица се надявам да имаме яснота по въпроса“.

Относно слуховете, че Мишлен биха се включили отново във Ф1 само при условие, че гумите на болидите станат по-широки, Куазно бе лаконичен: „Не е тайна за никого, че ние искаме да обсъдим темата за диаметъра на гумите.“