От Ферари не се предават, искат още победи

Въпреки разочароващото за „черните кончета“ Гран При на Канада, Ферари обявиха, че няма да се откажат от първоначалната си цел, а именно поне 2 победи в тазгодишния шампионат във Формула 1.

Шефът на отбора Маурицио Аривабене заяви, че подобен сценарий занапред е равносилен на „предаване“, което не е характерно за италианския тим.

След като през 2014 година не успяха да запишат нито една победа през кампанията, този сезон на Скудерията им бяха нужни само 2 състезания, за да триумфират със Себастиан Фетел в Малайзия. От тогава обаче Ферари не успяват да изместят Мерцедес от най-високото стъпало, независимо от факта, че поне един от техните пилоти задължително присъстваше на почетната стълбичка във всяко едно състезание, преди обърканата надпревара на пистата „Жил Вилньов“.

„Няма да променим целите си. Ако го направим, това ще означавам, че се предаваме. Да сме на подиума всяко състезание е скучно, но когато слезем от него, това е най-лошото нещо. Мисля, че трябва да погледнем нагоре, а не надолу и да продължим с изпълняването на задачите си.

Подобреният двигател ни вдъхва оптимизъм, но трябва да признаем, че Мерцедес са по-силни от нас в момента, но скъсяването на дистанцията ще ни отвори възможности да ги победим в някое от следващите състезания“, оптимист е италианецът.