Министър Дашева откри световното по хокей и се срещна с легендарния ни тим от Инсбрук 1976

галерия:

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева се срещна с българските хокеисти в съблекалнята на Зимния дворец. Тя им пожела успех преди първия им мач срещу Китайско Тайпе от световното първенство (III дивизия). Националните състезатели посрещнаха ентусиазирано проф. Дашева и заявиха амбициите си да спечелят турнира. Някои от хокеистите са нейни възпитаници от Националната спортна академия.

Министър Дашева участва в церемонията по откриването на шампионата. В официалното си приветствие тя заяви: „Радостна съм, че София е домакин на това първенство. Очаквам интересни мачове и се надявам нашият отбор да се представи по най-добрия начин в конкуренцията на чуждестранните състави. Благодаря на организаторите и на зрителите, защото зимните спортове имат нужда от подкрепа - догодина ни предстои олимпиада.”

Първенството бе открито от представителя на Международната федерация по хокей на лед Кимо Ленонен. Председателят на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов приветства участниците - Хонконг, Китайско Тайпе, ЮАР, Люксембург, ОАЕ, Грузия и България.

На церемонията по откриването беше поканен националният отбор при единственото участие на България в олимпийски турнир. Ветераните от игрите в Инсбрук през 1976 г. получиха специални фланелки с имената си. Това са реплики на екипа, с който са играли на олимпиадата. Министър Дашева поздрави лично всеки от тях.

4164856