Мика Хакинен с трогателно писмо до Шумахер

снимка: Guliver/Getty Images

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен също изрази подкрепата си към Михаел Шумахер, който продължава да се бори за живота си в Университетската болница в Гренобъл.

Пилето претърпя тежък удар по време на ски падане във френските Алпи, като все още се намира в състояние на изкуствена кома.

Германецът получи подкрепа и от финландската легенда Хакинен, с когото имаше яростно съперничество на пистата преди години. Тогава Хакинен нижеше победи с отбора на МакЛарън, докато Шумахер летеше с червения болид на Скудерия Ферари.

"Твоят инцидент е просто още едно предизвикателство", написа Мика Хакинен в имейл до Михаел Шумахер и семейството му, публикуван от Bild am Sonntag.

"Дойде време отново да се бориш. Също както го правеше, когато аз и ти бяхме на пистата", добавя финландецът.

Самият Мика Хакинен също премина през състояние на кома. Това се случи през далечната 1995 година, когато той пострада по време на квалификацията за Гран при на Австралия.

"Тогава оцелях с помощта на моето семейство и професионалната подкрепа на докторите. Сигурен съм, че в момента и ти получаваш тази грижа".

"Направи ми услуга - поне веднъж не се опитвай да изпреварваш часовника. В това състезание не е нужно да даваш най-доброто си време. Използвай всичкото време от което се нуждаеш. Карай го леко. Мика", завършва Хакинен.