Кубица призова медиите за уважение към Шумахер

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица призова медиите за повече уважение към Михаел Шумахер и семейството му, докато германецът все още се бори за живота си във френска болница.

Седемкратният световен шампион продължава да се намира в състояние на изкуствена кома, след като претърпя тежко падане по време на ски каране в Алпите.

Състоянието на Шумахер бързо се оказа и изключително доходоносно за журналистите. Ден след ден се разпространяват различни спекулации около германеца, като често става дума за непотвърдена информация или чиста проба измислици.

Стигна се дори дотам, журналист да направи опит да влезе в стаята на Пилето, преоблечен като свещеник.

Роберт Кубица също познава добре тънката граница между живота и смъртта. Преди няколко години полякът едва оцеля в тежка рали катастрофа, която и на практика прекрати кариерата му във Формила 1.

"Аз се намирах в подобна ситуация. Зная, че в такива случаи медиите могат да бъдат безмилостни. Това е труден момент както за Михаел, така и за цялото му семейство", отбеляза Кубица.

Някои медии акцентираха върху опасността, която се крие в карането на ски - хоби, което милиони хора практикуват по цялото земно кълбо. Роберт Кубица обаче сподели, че подобни инциденти могат да се случат навсякъде и по всяко време.

"Това може да се случи по всяко време. Когато аз катастрофирах по време на ралито, хората казваха, че не е трябвало да се впускам в това. Но същевременно е нормално да правиш онези неща, които ти носят наслада. Стискам палци всичко с Михаел да свърши добре".