Меси разкри кога е плакал и за какво мечтае

Звездата на лидера в испанския шампионат Барселона и Аржентина Лионел Меси призна, че е плакал след тежки загуби като пораженията с националния отбор в поредицата от финали, пише gol.bg.

Както е известно, гаучосите с Лео в редиците загубиха финала на Мондиал 2014 от Германия в продълженията с гол на Марио Гьотце, а в следващите две години два пъти паднаха от Чили след изпълнения на дузпи във финалите за Копа Америка.

"Плакал съм много пъти заради подобни мачове, за загубени финали. Причината е, че те означават много, а аз не успях да сбъдна мечтата на родината ни", изля душата си Меси пред аржентинския канал La Cornisa.

"Тези три финала бяха много голям удар по нас. Очевидно изглежда така, че достигането до тези финали изобщо не ни помогна. За съжаление ние сме зависими от резултатите. С това поколение в националния отбор чувстваме, че ако не станем шампиони на световното в Русия, няма да имаме друга възможност."
 
"Представям си как играя на финал и го печеля, как вдигам световната купа. Това е мечта, която винаги съм имал и тя става още по-голяма преди всяко следващо световно първенство. Надявам се шампионатът в Русия да е страхотен за нас. Моята мечта е като вашата. Искам да изживеем нещо подобно на 2014 година, която беше незабравима. Но този път резултатът да е малко по-различен и ние да донесем трофея в Аржентина", допълни Лео.