Мерцедес ще предложи нов договор на Хамилтън

снимка: БТА/AP

Босът на Мерцедес Тото Волф потвърди, че пилотът на "сребърните стрели" Люис Хамилтън ще получи предложение за нов договор с тима. Това обаче ще се случи след последното състезание за сезона в Абу Даби.

Вчера британецът спечели първото в историята Гран при на пистата в Сочи, което и увеличи аванса му пред неговия съотборник Нико Розберг на върха на класирането.

Мерцедес пък отпразнува спечелването на историческа първа титла при конструкторите във Формула 1, а Тото Волф разсея съмненията, че догодина "сребърните стрели" могат да разчитат на пилотска двойка, различна от настоящата.

Не е тайна, че отношенията между Люис Хамилтън и Нико Розберг са далеч от най-добри, но въпреки това Мерцедес възнамерява да продължи да разчита на двамата асове и през 2015 година.

"Имаме договор и с двамата ни пилоти за 2015 година. Нашето желание е да продължим с тази конфигурация. Всичко останало би могло да бъде пагубно за Мерцедес. Наш приоритет е да продължим с Люис и Нико и след 2015", заяви Волф след състезанието в Русия.

"С Люис вече се разбрахме, че засега ще бъде по-добре той да се концентрира върху битката за титлата и да го не го притесняваме. Ще започнем дискусии за евентуален нов договор след последното състезание в Абу Даби", добави шефът на новите световни шампиони.