Мениджърът на Шумахер обясни защо светът е в неведение за състоянието му

С любов към големия шампион
снимка: БТА/AP

Легендата Михаел Шумахер вече над 2 години е на легло след тежкия инцидент в ски курорт.

Милионите му фенове обаче са в неведение за  състоянието на Пилето. По всичко личи, че медийното затъмнение около около 7-кратния шампион във Формула 1 няма да се промени. Мениджърът на великия германец Забине Кем обясни пред вестник "Зюддойче Цайтунг" каква е причината за "завесата".

Наскоро бившият шеф на Михаел във Ферари Лука ди Монтедземоло се изпусна, че новините около легендата не са добри, но не поясни какво е състоянието му. По ирония на съдбата най-успешният пилот в историята на Формула 1 се бори за живота си не след състезание с над 300 км/час, а след падане на ски.

"Към момента не виждам друга алтернатива, защото всяко едно изречение поражда нови и нови въпроси. Всяка една изречена дума води до очакване за нова информация. Така никога няма да има спокойствие, а това е нещото, което семейството на Михаел желае. Той пазеше своя личен живот в тайна преди инцидента. И тогава всички приемаха това негово решение", обясни Кем.

Може ли Шуми да върви? Може ли да говори? Как се чувства той, след като близо половин година беше държан в изкуствена кома заради тежката травма? Милионите почитатели на германеца по целия свят постоянно задават тези въпроси.  "Човек не може да отговори на тези въпроси в няколко изречения. Тук става дума за един непрекъснат процес. А аз искам да избегна всякакви интерпретации. Всички в обкръжението на Михаел знаят какво е отношението му към личния живот. Това със сигурност е нещо, което самият той би искал", добави Кем.