Майкъл Джордан е приказно богат, вижте колко

Редовният сезон в НБА приключва, като всеки отбор има да изиграе още по няколко мача. Шарлът Хорнетс имат много малки теоретични шансове за последното място в Източната конференция, които мога да изгубят още утре вечер. Това ще означава, че отборът пропуска фазата на елиминациите за 11-и път от последните 14 сезона, откакто бе възроден през 2004 г.
Легендата от НБА Майкъл Джордан пое контрол над отбора през 2010 г. и засега не успява да повтори успехите си като играч. Джордан има шест титли с отбора на Чикаго Булс, докато Хорнетс не са спечелили дори и един кръг в плейофите, откакто той е собственик.

Въпреки липсата на успехи на игрището, Хорнетс са огромен успех за Джордан като инвестиция. Той бе миноритарен акционер в клуба още от 2006 г., преди да плати 175 млн. долара за отбора през 2010 г., основното под формата на наследени задължения. През февруари от Forbes оцениха отбора на 1.05 млрд. долара, в това число 150 млн. долара задължения. Джордан притежава приблизително 90% от Хорнетс.

Нарастващата стойност на отбора и успеха на марката Jordan, която е част от Nike, са увеличили състоянието на бившия баскетболист до 1.65 млрд. долара. Ръстът е от 350 млн. долара за последните 12 месеца. Джордан в момента е на 1 477-о място в класацията на най-богатите хора в света, придвижвайки се с 90 места нагоре в сравнение с миналата година. Той също така е 455-ият най-богат човек в САЩ.