Майката на Алберт Попов с разказ за живота на новия ски герой

Алберт Попов е името, което спортните фенове у нас повтарят в последните дни. Младият ни алпиец пише новата история в българските ски. Той  постигна два невероятни резултата в последните си стартове в Световната купа. Спечели симпатии на фенове и ски специалистис 9-а позиция в Кицбюел и 6-а в Шладминг. Два от стартовете с най-много традиции и фенове.

Какъв е Алберт през очите на близките си?

„Спомените са от една страна много приятни, заради страхотното ми детство. Тук пораснаха Александра и Алберт. Той нямаше 3 години, когато се качи в планината. Много съм горда и щастлива”, казва пред Нова тв майката на Алберт - Мартина, която е бивша състезателка на ЦСКА.

„Искахме да заобича планината и природата. Изключително палав беше. От малък е динамит. В пъзела една фигурка да липсва, той не може да бъде сглобен и съм благодарна на всички, които участват в този пъзел”, сподели още тя.

На Витоша се пресичат и пътищата на Алберт Попов със сегашния му треньор Ивайло Борисов. Алберт обиква ските, зимата и планината от съвсем малък. Научил се е да кара ски само за няколко дни.

Истинските скиори с характер се каляват от деца, разказват треньорите му, а той от малък заявява, че един ден ще кара на световно.

Драматичният момент в живота на Алберт Попов е жестоката автомобилна катастрофа от 2015 година в Австрия. При нея загива треньорът Драго Грубелник.

„Бях изключително притеснена как Алберт ще приеме случилото се. Той се държа много мъжки и здраво стъпил на земята. Единственото лошо е, че не можем да върнем Драго. Благодаря на Господ, че запази Алберт жив и той успя да се възстанови на 100%. Със сигурност живее втори живот”, коментира още майката на Алберт Попов и призова:

„Вярвайте в него. Очаквайте и неочакваното.”