Майк Тайсън каза тежката си дума кой е №1 в бокса

Легендарният боксьор Майк Тайсън изрази позицията си за това кой е властелинът на съвременния професионален бокс в тежка категория. Железният Майк смята, че световният шампион Антъни Джошуа е най-добрият в момента. Тайсън е останал изключително впечатлен от Джошуа, след като е изгледал няколко от неговите срещи – включително и победата му над Александър Поветкин миналия месец. Мисля, че Джошуа сега е номер едно в тежка категория. Той има всички необходими качества, за да остане там, заяви Тайсън.

Преди време Динозавъра считаше Тайсън Фюри за най-добрия боксьор в тежка категория, но сега е на мнение, че почти тригодишното му отсъствие от професионалната сцена е променило нещата. Тайсън Фюри не се беше боксирал доста дълго време. Мисля, че той все още не е провел достатъчно срещи, за да се опита да се върне на върха. Той трябва да спечели още няколко двубоя, твърди Тайсън.

Майк Тайсън стана най-младият световен шампион в тежка категория през 1986-та година, когато бе на едва 20-годишна възраст. Американецът бе абсолютен световен шампион до изненадващата си загуба от Бъстър Дъглас през 1990 година в Токио.