Матиас Хагрин спечели слалома в Кицбюел

снимка: БТА/AP

Матиас Харгин от Швеция спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен курорт Кицбюел.

29-годишният Харгин, който беше трети след първия манш, направи отличен втори и стигна до успеха с общо време 1:43.10 минути. За него това е това победа за Световната купа.

Световният шампион Марсел Хиршер (Австрия) остана втори на 49 стотни. Той водеше след първия манш, но не успя да запази преднината си, след като допусна грешка във втория манш.

Миналогодишният победител Феликс Нойройтер (Германия) завърши на трето място на 63 стотни след победителя. За него това е шести подиум в седем слалома този сезон.

Българинът Стефан Присадов отпадна в първия манш. Той допусна грешка още в горната част на трасето и напусна надпреварата.

Олимпийският първенец от Сочи 2014 Марио Мат (Австрия) се нареди 12-и с 1:44.76 минута.

В класирането за малката Световна купа в дисциплината спускане води Феликс Нойройтер с 480 точки, пред Марсел Хиршер с 456 точки и Фриц Допфер (Германия) с 349 точки.

Носителят на Големия кристален глобус от миналия сезон Марсел Хиршер (Австрия) е лидер в генералното подреждане за сезона с 996 точки, пред Киетил Янсруд (Норвегия) с 834 и Алекси Пинтюро от Франция с 640 точки. Следващият слалом е във вторник в Шладминг, където Хиршер спечели световната си титла преди две години. Това е последното състезание преди световното първенство по ски-алпийски дисциплини от 3-и до 15-и февруари в Бийвър Крийк (Колорадо).