МакЛарън се готвят за нова слаба квалификация

галерия:

снимка: БТА/AP

Екипът на МакЛарън осъзнава, че отново няма да успее да се класира за втората сесия на квалификациите през този сезон във Формула 1. На пистата „Сахир“ в Бахрейн британският отбор не очаква чудеса от темпото си в рамките на една обиколка, но за състезанието пилотите Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо са подготвени да предложат същото сравнително добро представяне като миналата седмица в Китай.

4138845

Бътън прогнозира, че МакЛарън ще заеме последните позиции на решетката, както се случва неизменно от началото на тазгодишната кампания.

Самият той имаше проблеми в първите две свободни тренировки на „Сахир“, като не можа да изпълни планираната програма на МакЛарън да тества конкретно нови аеродинамически стойности.

4138076

Британецът обясни, че проблемите му в двете тренировки са били причинени от различни фактори, което, по негови думи, се случва за първи път в кариерата му.

4138849

От Хонда също изразиха съжаление за поредните несгоди, като уточниха, че във втория случай са препоръчали на Бътън да се прибере в бокса като презастраховане срещу по-сериозни технически провали.