"Труд": Левски сезира прокуратурата, ФИФА и УЕФА заради мача в Пловдив

снимка: Булфото

Още на почивката на мача „Ботев“ - ЦСКА (2:0) факторите в „Левски“ бяха бесни, пише "Труд". Естествената причина - очевидно немотивираната игра на армейците, която остави „сините“ на седмо място и във втората половина за следващата фаза на първенството.

Серия контакти между факторите в „Левски“ уточняваха реакция. Решения се очакваха по-късно снощи. Стигна се до дискутиране на вариант за сезиране на ФИФА и УЕФА плюс родната прокуратура за симулативна игра. Гневна декларация от клуба бе най-кроткият обмислян жест на протест...

Разбира се, никой в „Левски“ не се дърпа от простата истина „Сами сме си виновни“, но ядът е вулканичен. Повече конкретика трябва да бъде обявена днес, допълва "Труд".

По-рано от „Герена“ обаче реагира ясно и ядно бивш футболист на ЦСКА. „Аз като футболист, който е изграден като такъв в ЦСКА, съм разочарован от днешното нагъзване! - написа във фейсбук Александър Бранеков, капитанът на „Локомотив“ (Сф). – Всеки, който е бил в този клуб, знае какво се иска там и на какво се учиш там! Днес определено ме е срам, че съм по душа от ЦСКА и оттук натам никакво уважение и респект!....“

До дни предстои и тежка сбирка на управата в „Левски“. Ще се решава какво да се прави в уникалната за клуба ситуация. Най-ниското класиране във вековната история на „сините“ е точно 7-о място още през 1938 г.

Сега падат приходите и ще трябва да се свият разходи. Ще се дискутира раздяла със скъпоплатени играчи - кои и колко. Ще се обсъжда намаляване на заплатите за срок от 3 месеца - примерно наполовина. Не може да не стане дума за постовете на Стойчо Стоев и Георги Иванов. Собственикът на клуба Тодор Батков (засега) няма намерение да маха Гонзо. Легендата на „сините“ ще си тръгне, ако сам пожелае.