Мачът на мачовете (ВИДЕО)

На 2 май светът ще замръзне, защото един от най-очакваните мачове в цялата история на бокса ще стане факт в емблематичната "MGM Grand Garden Arena", Лас Вегас.

Все още непобеденият Флойд Мейуедър-младши ще се изправи срещу световния шампион в осем различни категории Мани Пакиао, след като преговорите между двата щаба най-сетне приключиха с успех.

Феновете на бокса настояваха за подобен двубой от години насам, но по една или друга причина, пътищата на двамата великани винаги се разминаваха. Сега обаче всички въпроси ще получат своя отговор, а Мейуедър и Пакиао ще определят кой е най-голямата звезда на бокса на нашето съвремие.

Легендарният Бърнард Хопкинс сподели очаквания за лесен успех на Мейуедърдокато американецът бе разкритикуван от друга голяма фигура - Оскар де ла Ойя, поради продължителното си упорство да се изправи срещу филипинеца.

"Първите пет-шест рунда ще бъдат добри заради агресията на Пакиао. Той обаче не е сред най-добрите боксьори в дефанзивен аспект. Мейуедър ще започне да го удря точно, а след шестия рунд двубоят ще приключи като интрига", прогнозира Хопкинс.

Очаквания за успех на Флойд Мейуедър изрази и Брандън Риос, който наскоро претърпя убедително поражение срещу Пакиао.

Кой компонент ще надделее в големия сблъсък на 2 май - агресията и офанзивната мощ на Мани Пакиао или гениалните способности за контраатака и дефанзивна игра на Флойд Мейуедър?

Отговорът ще получим съвсем скоро, а междувременно насладете се на едно от много промо видеа относно предстоящия касов двубой в Лас Вегас: