Кобрата ще се бие срещу камерунец?

Боксьор от Камерун е най-вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев, пише "24 часа". Звездата ни в тежка категория се връща на ринга на 26 септември, а мачът му ще бъде част от галата за 35-годишнината на “Зауерланд”.

Според информация от Германия мениджърите на Кобрата преговарят с Карлос Такам. Камуренецът има актив от 23 победи (25 с нокаут), 2 загуби и 1 равен. В последната си среща 189-сантиметровият африканец нокаутира Майкъл Спрот, който в средата на януари 2012 г. бе отказан от Пулев. Такам има победи над още двама съперници, с които се е справял и българинът - Тони Томпсън и Ивица Перкович.

Билетите за галата на 26 септември в Берлин вече се продават и са между 18 и 220 евро. По традиция в ъгъла на Кобрата ще бъде брат му - Тервел Пулев. Новият треньор на Кубтар - Ули Вегнер, разкри, че целта пред двамата е световната титла.

“Вярвам в него, той ме прие и работим много добре. Сигурен съм, че може да стане шампион”, каза легендата и добави:

"Наясно съм, че понякога дори боксьорите ми се уморяват от мен самия, но единственото, което целя, е да няма нито капка пропилян талант. Талантът трябва да бъде реализиран винаги на 100 процента. Просто моите боксьори трябва да бъдат най-добрите в света и те са именно такива".