Легендата Хопкинс очаква лесна победа за Флойд срещу Пакиао

Най-накрая! Мачът на ХХI век е насрочен!
снимка: БТА/AP

Една от големите легенди на бокса Бърнард Хопкинс сподели очаквания за твърде лесен успех на Флойд Мейуедър срещу Мани Пакиао на 2 май в Лас Вегас.

Мейуедър и Пакиао излизат един срещу друг в най-касовия мач в историята на спорта, но поне според най-възрастния световен шампион на всички времена, филипинецът няма особено големи шансове срещу непобедения американец.

Нещо повече, според Бърнард Хопкинс сблъсъкът може да протече толкова леко за Мейуедър, че дори да се появят съмнения за някакъв тип уговорка или корупция.

"Първите пет-шест рунда ще бъдат добри заради агресията на Пакиао. Той обаче не е сред най-добрите боксьори в дефанзивен аспект. Мейуедър ще започне да го удря точно, а след шестия рунд двубоят ще приключи като интрига", прогнозира Хопкинс.

"Някои хора ще бъдат разочаровани, защото ще са платили много пари за мача, а след шестия рунд всичко ще изглежда твърде лесно за Флойд. Някои дори ще почувстват, че има някаква уговорка или нещо е нагласено. Ще се появят всякакви мнения", продължи ветеранът.

"Вярвам, че в половината от 12-те рунда Флойд ще си играе на стрелбище с Мани Пакиао. Това е моята прогноза, но нека да изчакаме още 8-9 седмици и да видим какво ще се случи", завърши Бърнард Хопкинс.