Мача на звездите - ЛеБрон вече поведе на останалите

снимка: БТА/AP

ЛеБрон Джеймс не само е най-добрият играч в НБА, но по всичко изглежда и най-популярната звезда в лигата. До това заключение стигаме, след като бяха официално обявени получените гласове в анкетата за Мача на звездите.

Разбира се, до края на гласуването има още много време, но най-доминиращата сила на планетата има 609,336 гласа, изпреварвайки с малко по-малко от 2000 гласа вторият в класирането Кевин Дюрант.

Голямата изненада до момента е, че лидерът на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт е събрал цели 501,215 гласа на своята сметка, въпреки че №24 изигра едва два мача до момента в първенството и дори не се очакваше да играе преди началото на 2013.

Брайънт спечели гласуването преди година, но с оглед на контузията и по-слабото представяне на Лос Анджелис Лейкърс през сезона най-вероятно той ще остане на тази позиция до края на анкетата.

Иначе, в момента стартовата 5-ца на Изтока изглежда стряскаща, като един до друг ще почнат Кайри Ървинг, Дуейн Уейд, Кармело Антъни, Пол Джордж и ЛеБрон Джеймс, който при запазване на тази 5-ца, ще играе като център. Това ще се наложи, тъй като гласуване за център вече няма и Рой Хибърт ще остане извън стартовите 5.

За Запада Брайънт ще си партнира с Крис Пол в гардовата двойка, а заедно с тях на терена ще видим Дуайт Хауърд, Кевин Дюрант и Блейк Грифин. Разликите на Запад обаче са много малки и е възможно да видим много размествания.

През тази година Мача на звездите се завръща в Ню Орлиънс и ще се проведе на 16-и февруари 2014 година.