Тим Дънкан счупи рекорди на Меджик и Карийм Абдул Джабар

снимка: БТА/AP

Рано тази сутрин Сан Антонио Спърс направиха решаваща крачка към титлата, след като разбиха с 21 точки разлика Маями Хийт и взеха втори пореден успех като гост в "Американ Еърлайнс Арина", повеждайки с 3:1 във финалната серия на НБА.

Вечерта беше много специална и за тим Дънкан, с поредния си дабъл-дабъл в кариерата стигна до два нови рекорда.

Тежкото крило не блесна кой знае колко с изявите си и се отчете с 10 точки и 11 борби за 31 минути, но това беше 126-ият дабъл-дабъл на Дънкан във фазата на елиминациите, което го прави №1 по този показател. До вчера лидер беше Меджик Джонсън, който има 125 с Лос Анджелис Лейкърс.

С престоя си за половин час на паркета в Маями играчът на Спърс закотви минутите си в плейфите на 8,869 минути, с което той изпревари лидера в класацията Карийм Абдул Джабар.

Освен това Дънкън има повече минути в плейофите от цели 15 отбора в НБА, включително Ню Йорк Никс, Портланд и Лос Анджелис Клипърс.

"Оценявам това, че споменавате моето име заедно с тези на Карийм и Меджик. Това е невероятна чест за мен да успея да ги изпреваря в каквото и да е. Това, че печелим, определено помага, но нашият фокус е да спечелим още една победа срещу Маями. Чак тогава мога да спра и действително да се зарадвам на тази чест", скромен е Дънкан.