Алонсо не издържа: Махам се, ако не стана пак световен шампион

снимка: БГНЕС/EPA

Пилотът на "Макларън-Хонда" Фернандо Алонсо обяви, че се подготвя за живот далеч от Формула 1, ако не си намери отбор, с когото да спечели титлата още веднъж. Вратите към "Ферари", "Мерцедес" и "Ред Бул", които са доминантите в света на моторния спорт, са затворени, тъй като никой от тези тимове не обмисля да трансферира някого от пилотите си. Това означава, че за 36-годишния испанец ще бъде изключително трудно да стане отново световен шампион с непретенциозния си тим.

"Ако нямам оферта, позволяваща ми да се боря за победата, то тогава ще видя възможните варианти извън Формула 1", заяви Алонсо, цитиран от "F1i". "Все още обаче мога да почакам до ноември или декември. Приоритетът ми е Формула 1, защото това е животът ми и искам да спечеля трета световна титла. Ще направя всичко възможно, за да го постигна", решен е бившият пилот на "Рено". С този отбор той вдигна титлата в две последователни години - 2005 и 2006.

През последните години обаче испанският пилот се представя незадоволително не само заради непретенциозния си болид, но и заради огромната дупка, която направиха "Ферари", "Мерцедес" и "Ред Бул" между себе си и по-скромните екипи.