Джовани Бекали: Край на тарикатите в Левски, ще бъда бодигард на Божков

Популярният и много ексцентричен футболен мениджър Джовани Бекали говори пред "Тема спорт", след като се разбра, че агенцията му ще прави трансферите в Левски.

"Трябва да помогнем на моя приятел Васил, за да извади Левски от проблемите, в които е изпаднал в последните 3-4 години. Целта е Левски отново да е шампион. За целта ще търсим футболисти, които не струват много. Те ще са млади, за да може след това да донесат пари на клуба. Най-важното е, че вече в Левски няма да има играчи с договори за 25-30 000 евро на месец. Васил е богат, но това не означава, че трябва да си хвърля парите на вятъра.

Аз ще му бъда като бодигард - няма да позволя на играчите да му крадат парите. Целта е да си ги изкарат. Препоръчах за главен скаут Богдан Патрашку, който работи от 3,5 години при мен. 

Имам приятели и в Лудогорец, и в ЦСКА. Включително Гриша Ганчев. Най-добър приятел ми е Васил Божков. Искам да му помогна. 

Жуниор Мораес го доведох като свободен агент, а сега бе продаден за над 1,5 милиона евро. Аз взех пари колкото за една ракия, но няма проблем, защото тогавашните собственици Иво Иванов и Митко Борисов ми бяха приятели. 

В Левски ще идват само качествени играчи, които след 2-3 години да струват по няколко милиона. На Левски не му трябват 5-6 тарикати на по 28-30 години, които да взимат големи заплати.

Братовчед ми Джиджи Бекали за десетина години прибра от трансфери в Стяуа около 150 милиона евро. Преди да почне да печели е вложил 30-40 милиона. Сега вече не налива, работи със спечелените пари. Това трябва да прави и Васил Божков - до 3-4 години клубът да печели достатъчно, а не да разчита на личните му средства. Феновете да са спокойни, но нещата ще станат лека-полека. Както казват италианците "Който върви бавно, ще стигне далеч", заяви Бекали.