Локо (Пд) се пъчи: Ставаме на 92, не ще умрем, вечни сме

Локомотив (Пд) става днес на 92 години. Поне така твърдят в сайта на пловдивчани, макар че доста фенове на тима имат татуировки, на които годината на създаване е 1936-а. Разминаването идва от ФАКТА, че преди няколко години "черно-белите" решиха, че са приемник на Спортклуб (създаден 1926-а) и сложиха нова емблема, с нова година на създаването си. Преди това се смяташе, че "смърфовете" са по-млад клуб. Смяната на годината е повод за множество подигравки от страна на кръвния враг - Ботев.

Sporta.bg не взима страна в спора, а просто маркира факти, колкото и на Лаута истината да не им се харесва. Ето какво се появи на официалния сайт на Локото:

Уважаеми локомотивци, днес отборът на нашите сърца празнува. Днес отборът на Локомотив Пловдив отбелязва 92 години от своето създаване! 92 години традиция и любов!

На 25 юли 1926г. на тържествено обединително събрание, провело се в едно от духовните средища на Пловдив – читалище “Иван Вазов”, двата спортни клуба “Караджа” и “Атлетик” се слели в един под името “Спортклуб”. За клубни цветове се избрали червеният, черният и белият, а като официален патронен празник на новооснования клуб бил определен Петровден.

Датата 25 юли 1926г. била утвърдена като дата на основаване на Спортклуб, а впоследствие годината 1926-та щяла да бъде вписана и в неговата емблема. Съдбовна дата, която е отправна точка за редица паметни мигове за "черно-бялата" общност. През годините Локомотив Пловдив става нарицателен с неистовата подкрепа на многобройната си и вярна публика, която не престава да поддържа клуба през годините независимо от неговите резултати.

Ръководството на Локомотив поздравява всички привърженици и служетели в клуба по повод 92-годишнината на клуба!

Локомотив не ще умре - той е вечен!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛОКОМОТИВЦИ!