Смъмриха Белия и обявиха нови спонсори в Ботев

Турбуленциите в Коматево не спират от няколко дни. След изказванията на треньора Николай Киров, че президентът на клуба Ангел Палийски лъже и маже, за да прикрие финансови затруднения - шефовете на "канарчетата" взеха отношение.

По информация на Sporta.bg Белия е бил привикан и сериозно смъмрен заради думите, които изрече по телевизия Диема след дербито с Левски. Наставникът е бил заставен в бъдеще да не взима отношение по теми извън спортно-техническите. Той е бил принуден и да даде писмени обяснения за поведението си.

Именно заради факта, че трябваше да пише - Киров закъсня за снощната тренировка на Ботев и се включи в нея по-късно.

В официалния сайт на "жълто-черните" пък се появи кратко комюнике. От него става ясно, че босовете нямат намерение да изпълнят волята на бултрасите, които пожелаха Ангел Палийски да бъде вън от Ботев. До този извод се стига, защото цялата оперативна власт се прехвърля на Иван Йотков, поне докато Георги Самуилов встъпи официално във владение като мажоритарен акционер. Палийски си остава президент. Освен това, в съобщението се разкрива, че съвсем скоро ще бъдат представени нови спонсори, което идва да покаже, че ситуацията в клуба не е толкова зле финансово. Единият от богаташите, които ще наливат средства е транспортният бос Петко Ангелов, научи Sporta.bg.

ЕТО КАКВО СЕ ПОЯВИ В САЙТА НА БОТЕВ:

На свое заседание, проведено на 24.07.2018 г. Съветът на директорите на ПФК "Ботев" АД взе следните решения:

1. Предвид предстоящото прехвърляне на собствеността на акциите на Клуба и очакваните вследствие на това промени в състава на Съвета на директорите, както и с цел по-голяма оперативност, длъжността Председател на СД временно да се съвместява от изпълнителния директор.

2. Поискани са писмени обяснения от старши-треньора на представителния отбор относно негови публични изявления извън неговата спортно-техническа компетенция.

3.Съветът на директорите потвърждава, че Клубът е обезпечен във вече утвърдената финансовата рамка.

4.В първата седмица на август Клубът ще представи два нови сериозни спонсорски договора.