Линдзи Вон разкри 5 ключови момента в своята кариера

За да отбележи 100-те дни до началото на Игрите в Пьончан 2018, Евроспорт 1 ще посвети програмата си през целия ден на 1 ноември (сряда) на олимпийски предавания. Част от телевизионното съдържание на Евроспорт за Зимните олимпийски игри е рубриката „Тези, които следиш“, която представя звездите, които ще блестят по време на състезанията. Те си припомнят хората и събитията, които са вдъхновили кариерата им. Първата участничка в предаването е супер звездата на зимните спортове Линдзи Вон, която застава пред камерата на Евроспорт, за да разкаже кои са петте най-важни момента от нейната кариера и с какво са повлияли те за нейното развитие като спортист и израстване като личност.

Ето кои са ключовите събития в живота на Линдзи Вон, какво си спомня тя за тях и какви кадри е запазила:

- Олимпийската титла през 2010 г.

Това със сигурност беше най-емоционалното ми състезание и най-емоционалната ми победа, заради голямата подкрепа, която получих от семейството си. Не мога да ви опиша колко бях развълнувана, когато прекосих финала. Чувството беше невероятно.

- Семейството

Родителите ни много обичаха да обличат всички ни в коледни пуловери. Тази снимки винаги ми припомня за детството и за многото радостни мигове, които сме преживели заедно.

- Операцията на коляното

Осинових кучето ми Лео след втората операция на коляното. Бях много тъжна, защото пропусках Олимпиадата и имах нужда от приятел. Той също имаше травма в коляното, така че веднага намерихме много общо.

- Подобряването на рекорда

Когато подобрих рекорда с 63 победи за Световната купа на състезанието в Кортина д'Ампецо пръсках шампанско дълго време и навсякъде около мен. Никога не съм вярвала, че ще успея да го постигна, просто се случи. Тренирах здраво и се стремях да спечеля възможно най-много състезания, както правя винаги. Невероятно е, че успях да счупя този рекорд. Като изключим олимпийската титла, това е най- голямата ми професионална гордост.

 - Наследството

Когато си скиор, не гледаш на себе си като на писател, но аз научих много неща в хода на кариерата си и исках да ги споделя с хората. Излизането на автобиографията ми на пазара беше наистина специален момент за мен. Работата по нея беше тежка и ми костваше много време и усилия. Надявам се, че с нея ще успея да помогна на хората да повярват в себе си и да се стремят да станат по-силни от всякога.