Левски подобри тежък антирекорд

снимка: lap.bg

Левски допусна две поредни загуби в Първа лига, които сериозно повдигнаха напрежението на "Герена". Пораженията бяха показателни за тежкия период в клуба, но все пак "сините" остават на третата позиция с 50 пункта. Това, което притеснява привържениците обаче, е антирекордът, който любимците им поставиха след загубата от Берое с 1:2.

Левски изостана с цели 16 точки от второто място, което се държи от големия съперник ЦСКА-София. Никога преди, откакто успехът се оценява с 3 точки, "сините" не са били толкова далече от втората позиция. 

Подобно нещо не се е случвало никога в историята на клуба. В сезоните, в които се дават по три точки за победа (от 1993/94) насам, се вижда, че най-далеч от втората позиция след 27 изиграни мача Левски е бил през 2013/14 - на 14 точки. След поражението от Берое антирекордът падна.

Дори и да се вземат предвид годините, когато се дават по две точки за победа и да се преизчислят, смятайки се по три, пак никога Левски не е бил толкова изостанал, колкото е сега. Второто място изглежда мираж за "сините", а първата позиция, която държи Лудогорец, е на цели 19 точки.