Бултрасите: Търпението свърши, време е да се върнем вкъщи!

галерия:

Днес в 10:30 ч. над 1000 върли привърженици на Ботев (Пловдив) се събраха на протест пред стадион "Христо Ботев" с една единствена цел - искане за старт на реконструкцията на съоръжението. "Канарчетата" бяха закачили плакати с надписи "Търпението свърши, време е да се върнем вкъщи!" и "Цял град гори Колежа да се построи!".

botev.jpg

botev2.jpg

Събитието продължи малко над половин час, по време на който феновете бурно изразиха подкрепата си с песни на любимия клуб. Пред Колежа те направиха своеобразна сцена, от която "жълто-черната" общност бе призована от видния колега журналист и отявлен ботевист Валери Станков, както и от легендата Динко Дерменджиев-Чико и помощник-треньора Иван Кочев. Те бяха категорични, че 4 години стигат и е време собственици, община и фенове да се обединят, за да си върнат нормалния облик на стадион "Христо Ботев", предаде репортер на Sporta.bg от мястото на събитието.

botev6.jpg

Иначе протестът премина без абсолютно никакви ексцесии, като дори бул. "Източен" не бе блокиран. Събитието можеше да продължи и по-дълго, но феновете на Ботев трябва да побързат за двубоя на любимците си срещу един от големите врагове - Левски. Срещата е в 14:30 ч. на Коматево, което се намира на около 15 км от Колежа, така че привържениците на "канарчетата" се насочиха натам, за да дерат гърла в името на Ботев. 

SPORTA.BG ще проследи срещата НА ЖИВО с картина и видео специално за Вас!

botev3.jpg

botev5.jpg

botev4.jpg

Снимки: Sporta.bg