ЦСКА-София резна солидна оферта от Астана за Кирил Десподов

снимка: lap.bg

Ръководството на ЦСКА-София е отхвърлило сериозна оферта за младата си звезда Кирил Десподов. Тя е дошла от Астана и е била на стойност 1 100 000 евро. "Червените" обаче не се замислили и отрязали веднага мераците на казахстанския шампион, пише "Меридиан Мач". 

От "Армията" са обявили играча за непродаваем, поне на този етап. Възможно е двата клуба да подновят преговорите след края на сезона. Със сигурност обаче “червените” ще искат по-голяма сума за правата на 21-годишното крило. 

Офертата от Астана е размътила главата на Десподов, твърдят от “Армията”. Играчът бил запознат с предложението на казахстанския клуб и дори е научил каква заплата ще взима, ако ЦСКА-София се съгласи да го продаде. Тя била в пъти по-голяма от сумата, която прибира към днешна дата при “червените”. В Борисовата градина подозират, че именно предложението на Астана е разконцентрирало Десподов и той не е бил на познатото силно ниво в последните мачове на отбора.

Интересно е да се спомене, че Астана доскоро имаше сериозни проблеми с правилото на УЕФА за финансов феърплей и клубът не можеше да купува нови играчи. Очевидно обаче казахстанците са били готови със схема, чрез която да вземат Десподов. Иначе трансферният прозорец в страната в момента е отворен и ще приключи чак на 26 април.

Към днешна дата Кирил Десподов е титуляр в схемата на Стамен Белчев, след като в един момент през сезона беше забит на пейката за лоша дисциплина. Той има 24 мача от началото на кампанията, в които е вкарал 6 гола и е дал 6 асистенции.