Лекарят на "селесао" разкри инфо за Неймар и световното

снимка: twitter.com

В Бразилия са оптимистично настроени за състоянието на голямата звезда Неймар. Най-скъпият футболист в историята все още се възстановява от травма в глезена, която получи преди месеци в мач на своя ПСЖ срещу Олимпик (Марсилия). Много специалисти и лекари твърдяха, че Ней няма да е готов за Мондиал 2018, но в лагера на "селесао" не мислят така.

"Очакванията ни са, че Неймар ще пристигне в отбора в добра форма и ще направи подготовка с националния тим преди световното", разкри лекарят на бразилската селекция Родриго Ласмар в интервю за "GloboEsporte".

"Нашата цел е възстановяването му да протече по най-добрия начин и той да си възвърне най-добрата форма. Това са стъпките на лечението", сподели още специалистът.

"Трябва обаче да се задейства план за подобряване на физическото му състояние. Играчите, които се завръщат след травми, се нуждаят от индивидуална програма, по която да работят", заяви Ласмар. 

Ней ще направи всичко по силите си, за да е готов за старта на Мондиала и да помогне на "селесао" да грабне 6-а световна титла. Бразилия започва участието си в Русия на 17 юни с мач срещу Швейцария в Ростов. В групата са още тимовете на Сърбия и Коста Рика.