Кубрат срещу Джошуа - на Уембли през септември

Нашият Кубрат Пулев може да се изправи срещу Антъни Джошуа през септември 2019 година на стадион “Уембли”. Това стана ясно от интервю, което мениджърът на световния шампион Еди Хърн даде пред италианската медия “Гадзета дело спорт“. Британецът е резервирал трета дата на националния стадион на Англия, на която ще се изправи или срещу Дионтей Уайлдър, или срещу официалния претендент на IBF - Кобрата.

Ей Джей ще боксира на 13 април на “Уембли”, като почти сигурно негов съперник тогава ще е Дилиън Уайт, като това ще бъде задължителна защита на пояса на WBO. Антъни направи такава на WBA с успеха над Александър Поветкин и така на въпросната дата през септември остават две опции - защита на IBF срещу Кубрат Пулев или обединителен двубой за пояса на WBC срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, пише Тема спорт.

Тук идва и другият елемент, който може да промени посоката в полза на Кубрат. Победа на Фюри над Бронзовия бомбардировач на 1 декември в Лос Анджелис ще отключи клауза за реванш между двамата. Все още не е потвърдено официално, че такава съществува, но вече от няколко страни се коментира, че успех на Краля на циганите моментално ще означава втора битка между двамата, която този път ще е на Острова. Тя е логично да се проведе през лятото на 2019-а, което ще означава и че няма как победителят да срещне Джошуа през септември.

В такъв случай Кубрат Пулев би могъл да се възползва от званието задължителен претендент и да предизвика Ей Джей именно за битка в края на лятото на “Уембли”. Според правилата на IBF британецът има 12 месеца да брани пояса си или да го оваканти, като единствено обединителен мач може да отложи това във времето, макар и в не толкова дълги срокове. Все пак, ако Уайлдър спечели битката с Тайсън, то тогава Кубрат ще трябва да почака до началото на 2020-а, тъй като именно американецът ще се изправи срещу Джошуа през септември.

Пулев трябваше да се бие с Джошуа миналата година, но се отказа поради контузия.