"Крусибъл" зове: Ракетата с нова слаба сесия

снимка: Monique Limbos

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан е пред отпадане от тазгодишното Световно в "Шефилд", след като записа втора поредна слаба сесия срещу Джо Пери във втория кръг на надпреварата.

Снощи Ракетата беше с пасив от 2 фрейма, след като игра като бледа сянка на самия себе си, а днес играта му не беше много по-различна.

В началото не изглеждаше, че О'Съливан ще има вчерашните проблеми, след като наниза серия от 93 точки и съкрати изоставането си на само един фрейм. Пери обаче не се даде на съперника си и с два халф-сенчъри брейка, както и серия от 48 дръпна с цели три партии на световния първенец.

Преди почивката Ракетата успя да намали до 5:7 също с халф-сенчъри брейк, а след това взе и следващата партия след страхотна защитна игра по жълта топка.

Ключова в сесията се оказа дълга червена във фрейм №14. Пери успя да реализира, а след това да запише 88 точки в своята сметка, за да поведе с нови два фрейма. Това му даде увереност и още една серия от 73 точки постави О'Съливан в нетипична позиция.

Рони успя да вземе трудно в последната партия за днешната сесия и намали до 7:9, но утре Джо Пери има нужда от едва четири фрейма, за да стигне до успеха и да елиминира световния шампион. Припомняме ви, че в последната загуба на Рони О'Съливан в Крусибъл беше през 2011 година.

Резултати от осминафиналите до момента (играе се до 13 спечелени фрейма):

Рони О'Съливан - Джо Пери 7:9

Бари Хоукинс - Рики Уолдън 5:6

Марк Селби - Алистър Картър 10:7

Алан МакМанъс - Кен Дохърти 4:3