"Крусибъл" зове: Алън, Фу и Дейл вече са на 1/8-финал

галерия:

снимка: Monique Limbos

Марк Алън стана поредният фаворит, който успя да се класира за 1/8-финалите на Световното първенство по снукър в Шефилд, след като надигра категорично Майкъл Холт с 10:4.

Победата на северноирландецът в "Крусибъл" е още по-впечатляваща, тъй като от началото на турнира той има здравословни проблеми, но се съвзе и безпроблемно се справи с английския си конкурент.

Алън допусна няколко нетипични за играта си грешки, но Холт определено нямаше ден и след 5:4 в първия сеанс не успя да вземе нито един фрейм на Алън, губейки 5 поредни партии.

Задачата на Алън няма да е никак лесна, като в 1/8-финала той ще се изправи срещу големия фаворит в турнира и №1 в света в момента Нийл Робъртсън, при условие, че австралиецът задържи аванса си пред Роби Уилямс (7:2) във вечерната сесия.

Марко Фу също записа убедителен успех, след като надигра с 10:7 опитния Мартин Гулд и в следващия кръг ще се изправи срещу бившия световен шампион Шон Мърфи.

Доминик Дейл също продължи увереното си представяне, след като не допусна изненадата и спечели с 10:5 срещу Марк Дейвис. Той водеше със 7:2 след първия сеанс и взе първите две партии днес, но допусна леко отпускане. Дейвис взе три фейма, но в крайна сметка нямаше как да стигне до пълния обрат.

Ето и всички 1/8-финали в "Крусибъл":

Рони О'Съливан - Джо Пери

Шон Мърфи - Марко Фу

Бари Хоукинс - Рики Уолдън

Доминик Дейл - Майкъл Уозли

Марк Селби - Алистър Картът (5:1 и играят в момента)

Алан МакМанъс - Кен Дохърти

Джъд Тръмп - Раян Дей

Марк Алън - Нийл Робъртсън/Роби Уилямс