Крум Дончев близо до втора титла в Рали България

снимка: Булфото

Екипажът на Глобул Рали Тим Крум Дончев и Петър Йорданов (Форд Фиеста R5) уверено вървят към втората си победа в най-голямото българско рали.

В четири етапа след подновяването на състезанието днес победителите в рали България от 2008 г. спечелиха три скоростни отсечки, една отиде на сметката на украинците Салюк/Червоненко (Форд Фиеста R5).

Преди оставащите 16.38 км и само две преминавания на етапите Бели Искър (16.81 км) и Боровец (9.57 км) авансът на българите пред миналогодишните победители тук Салюк/Червоненко е 21.6 сек. Общото време на българите до този момент е 1.43:02.0 ч.

Ако състезанието продължи да се развива по този начин за нашите състезатели, освен че ще вземат реванш от украинците за лятото на 2013 г., те ще спечелят и 156 т. и във временното класиране на Европейския трофей на ФИА ще заемат четвъртото място след чеха Пех (190), Скандола (Италия) 156, а новият водач в класирането ще е движещият се в момента на 4-ото място в генералното класиране Войтех Щайф (Чехия, Субару Импреза STi).

Какъв ще бъде неговия актив след Самоков ще зависи както от позицията в крайното класиране, така и от бонусите, които се дават за класирането след всеки един от двата дни в състезанието.