Марк Уебър се размина на косъм в брутална катастрофа

снимка: redbullracing.com

Бившият пилот от Формула 1- Марк Уебър (Австралия), се е спасил щастливо в катастрофа по време на автомобилните серии World Endurance в Бразилия.

Автомобилът на Уебър- Порше 911, се е ударило с Ферари-то на Матео Кресони, малко преди последния завой на шестчасовото състезание в Сао Пауло и след това се е разбило в предпазната бариера край пистата. Уебър, който напусна Формула 1 миналата година, не е сериозно наранен, според официалната страница на състезанието Endurance- www.fiawec.com.

В допълнително изявление на страницата си във фейсбук австралийският пилот пише, че е "окей, но отива за медицински прегледи, които евентуално да открият скрити травми в тялото". След инцидента в шест-часовото автомобилно състезание в Сао Пауло, Марк е буден и в добро състояние.

Той ще посети все пак медицинския център, за да му се направят допълнителни изследвания, се казва в страницата на автомобилиста. След 12 години във Формула 1 бившият пилот на Ред Бул се присъедини към Порше в този клас автомобили и в момента е на 9-о място в генералното класиране.