Краси Балъков влиза в спор за място на световния финал на "Мерцедес Трофи"

снимка: Guliver/Getty Images

Вече за трета поредна година компанията "Мерцедес" изпраща трима от най-добрите голфъри в България на световния финал на турнира "Мерцедес Трофи" в Щутгарт.

 

Националният финал на най-престижното състезание в аматьорския голф ще събере най-добрите състезатели на България в "Пирин Голф & Кънтри Клуб" на 6 юли 2013 г., съобщи маркетинг-мениджърът на клуба-домакин на надпреварата Маня Косянова.

 

Футболната легенда на България Красимир Балъков, който е лице на голф турнира "Мерцедес Трофи", е един от претендентите за участие на световните финали в Щутгарт.

 

Във финалната национална надпревара ще участват 68 голфъри с възможност да спечелят уникалната награда - представяне на България в Германия. Турнирът на 6 юли ще се проведе на шампионското игрище Ian Woosnam в "Пирин Голф & Кънтри Клуб".

 

След изключителни екстремни условия в квалификационните турнири, които се проведоха на "Блексийрама" и "Лайтхауз", за финала по регламент се класираха 24-те най-добри състезатели от всяка дивизия, поясни Маня Косанова. Те трябва да са граждани на България и да са клиенти на марката.

 

Голф-надпреварата се организира със съдействието на Българската голф осоциация и "Балканстар". Голфърите ще се състезават на 18 дупки на шампионското игрище, проектирано от професионалния играч Иън Узнам. Играчите ще са разпределени в три дивизии според хендикапа.

 

Началото на турнира е обявено за 9.00 часа на 6 юли с последователен старт от 1-ва и 10-та дупка. В турнира ще вземат участие и миналогодишните победители, които обаче нямат право да се състезават за голямата награда. Гостите ще имат възможност да тестват автомобилите от гамата "Мерцедес-Бенц" през целия уикенд.

 

Специално предложение за дамите-гости е тест драйв или голф-обучение за начинаещи. Награждаването на победителите и обявяването на отбора, който ще представи България на световните финали, ще бъде вечерта в събота от 19:00 часа в Амфитетъра на "Пирин Голф & Кънтри Клуб".