Коя телевизия ще излъчва А група?

снимка: Guliver/Getty Images

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе отношение по деликатния казус с излъчването на мачовете от А група по телевизията. От началото на новия сезон ТВ7 и NEWS7 могат да си позволят да предават на живо само по два мача на кръг, докато миналия сезон зрителите наблюдаваха три пъти повече български футбол.

Имаше опасност дори Вечното дерби ЦСКА – Левски да остане без телевизионно излъчване, но от фирмата притежател на правата Футбол Про Медиа направиха компромис. Миналият уикенд пък столичното дерби Славия – ЦСКА остана „на тъмно“.

Имаме договор със сериозна фирма, която работи с телевизията. Ако телевизията изпълни договора си, ще предава. Идеята ни е отборите от Б и В група, където няма пари, да си излъчват мачовете сами. С времето също може да се предават на живо мачовете на юношеските групи до 17, 19 и 21 години“, допълни Борислав Михайлов.

Ако ТВ7 и NEWS7 изпълнят условията по договора си с Футбол Про Медиа, ще продължат да излъчват мачовете от А група на живо. Ако поради някаква причина това не се случи, но по информация на Sporta.bgнай-големият желаещ да „поеме щафетата“ и да предава българското първенство е bTV.